Österlen och Furuboda

Furuboda strax efter 21

Nere och jobbar distans i Furuboda men var ”tvungen” att ta delar av dagen ledigt eftersom det vankades surf. Nordostliga vindar på 11-12 m/s så det naturlig var att dra ner till semi-secret Österlen. Spotet med kanske de vackraste omgivningarna.

Fick med nöd och näppe in 7’5″ i min Saab 9-3 Cab genom att hissa ner bägge sidorutorna och fälla passagerarsätet så låg den tryggt och vilade till höger om mig. Åkte ned på morgonen för att hinna med lite jobb efter lunch. Kom ner till ett strilande regn så det blev ett snabbt ut med brädan och byta om under ett paraply… Bra tryck i vågorna så det fanns inte en chans att hoppa i från de norra klipporna utan det var ”bara” att paddla rakt ut nedanför brytet och sedan upp norrut.

Konstant paddling och orkade i princip inte med mer än ett par vågor innan jag gav upp.

På eftermiddagen var jag nere och kollade Gropahålet men det var inget speciellt, sönderblåst. Så fort jag kom hem så upphörde dock som av ett under både regnet och blåsten. Skyndade mig i våtdräkten och småjoggade ner till stranden vid stugan och möttes av midjehöga relativt rena vågor. Efter en bara 20 minuter så började det blåsa lite smått igen,. men denna gång från syväst vilket gjorde att det blev off-shore/side-shore. Grymt trevligt och kul att se vågorna spraya bakåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *