Surf i ett trevligt Kåseberga

Äntligen dags för årets andra surf. Vädret har varit sådär men vinden har uteblivit trots regnet. Idag var det ändå dags att ta bilen ner till Kåseberga eftersom det skulle bli sydvästliga vindar. Avvaktade lite och kom nere vid 14:30.

Som vanligt mitt i sommaren är det fullt på parkeringen i hamnen, men parkeringsvakten frågade om jag ville ha en plats och sa att jag kunde ställa mig ute på piren där det redan stod ett antal surfare parkerade. Ett väldigt trevligt initiativ som jag inte vet om det är sanktionerat/officiellt men mycket uppskattat. Tror att det är en bra lösning som gynnar alla besökare till Kåseberga eftersom många platser skulle upptas länge av surfare vissa dagar.

Surfet var riktigt bra och jag fick ett par 100-meters åk som var riktigt grymma. Tyvärr minskade det snabbt efter någon timma troligen för att vinden vred mot väst. Å andra sidan var det lugnt och skönt nere i hamnen som ligger skyddad från västanvinden av Ales stenar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *