Påskresa till Kalifornien – Seal Beach

Hösten 2014 reste jag och Christian i Kalifornien under en vecka och jag gillade verkligen Kalifornien. Enkelt liv, schyssta snälla vågor och en trevlig stämning. I år åkte familjen iväg på en påskresa under två veckor.

Vi flyger med Norwegian, direktflyg från Köpenhamn till Los Angeles med deras nya Dreamliner. 11 timmar dit och 10 timmar hem. Resan kostade totalt 19.200 kr inklusive alla j*vla avgifter som Norwegian vill ha för att vi ska sitta tillsammans, ta med en resväska, äta en sunkig matlåda, ta en surfbräda etc. Totalt en billig resa ändå, men lite sur eftersmak.

tahoeBil bokade jag via Holiday Autos, en stor Chevrolet Tahoe med en 5.0 liters V8, skönt med en stor bil att bara slänga in grejer i. Bokade bilen för 5.800 kr vilket jag tycker är billigt för 14 dagar. Dessutom bokade vi de två första nätterna i Los Angeles. Sugna på att bo relativt nära flygplatsen, typ Santa Monica men hittade inga bra och billiga boenden där så vi bokade istället två nätter på Comfort Inn i Pasadena i norra Los Angeles. Kul att se lite andra delar med och inte kusten.

Efter två dagar i Pasadena där vi även kollade in Hollywood, Beverly Hills, Griffith Park och Silver Lake stannade vi även en natt i Orange.

seal beachSedan lämnade Orange och åkte ut till kusten till Seal Beach där jag fick premiärsurfet på resan. Tog bara med min RRD Astice, brädan jag surfade mest med förra resan. Skönt att få resans första surf ”avklarat”. Åkte vidare mot Huntington Beach där vi åt fisktacos på Sancho’s Tacos och sedan gick en sväng bland butikerna. Klämde på en 5’10” Lost Puddle Jumper, sugen på att köpa en men det blev inte av. $670,00 för brädan är ändå ett ok pris. De hade även 40% på alla våtdräkter men köpte ingen vilket jag ångrar riktigt. Var för stressigt med barnen på eftermiddagen och vi ville åka vidare.

2016-03-16 11.31.05Efter stoppet i Huntington Beach åkte vi vidare till San Clemente. Hade inte bokat något boende men hittade wi-fi på huvudgatan och bokade en natt på Best Western Plus Casablanca Inn. Åt pizza till middag och checkade in sedan. Schysst hotell med ett trevligt poolområde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *