Kortvecka i Mimizan

Sååå länge sedan jag var utomlands och surfade att jag var tvungen att kolla när det var. 2019 när jag var en kortvecka i Portugal tydligen. Nu var det äntligen dags och jag var sugen på något annat än Portugal och kollade in Frankrike. På I Love The Seaside fick jag nys om Mimizan strax söder om Bordeaux och tyckte det verkade trevligt.

Bokade flyg med Swiss, tyvärr via Zurich till Bordeaux och boende på Single Fin Hotel. 6300kr för resan och 2300 kr för boendet.

Trodde jag hade tur på Kastrup när jag inte hade förbokat brädan men personalen löste det ändå och jag slapp betala något, men det visade sig att brädan aldrig kom med till Bordeaux utan blev kvar i Zurich.

Missade en surf på kvällen som jag hade sett fram emot men dagen efter hyrde jag en bräda på La Garluche surf school. En 7′ på 50 liter vilket är ungefär som min The Hermit i längd och volym. Glömt bort hur mycket tidvattnet påverkar här nere men först stack jag ut på fredagen vid 11 och då var det utgående tidvatten och på eftermiddagen vid 17 när jag hoppade i var det inkommande. Fick mest kortare turer och inget direkt episkt men det var härligt med sol och 16 grader i vattnet. Det blåste dock ganska mycket, främst sideshore så det förstörde vågorna lite.

Ingen bräda som dök upp på lördagen så jag åkte ner till Hossegor för att först kolla lite på surfoutlets i Soorts-Hossegor för att sedan surfa i Hossegor var planen. Stannade till i Lespecier på vägen ner. Mycket trevligt område med tallskog och beach access via en asfalterad väg genom skogen. Slöa cleana vågor så där borde jag haft brädan med mig…

Tyvärr högvatten med väldigt slöa vågor i Hossegor. Åt lunch och en glass innan jag åkte hem igen för eftermiddagssurf. Hyrde en 6’8″ på 42 liter nu och kämpade först mycket i det inkommande högvattnet. Vilade/väntade lite innan jag hoppade i igen då jag såg att en instruktör ledde ut en surfskola genom ripen en bit närmare floden. Bättre storlek på vågorna och fick många och relativt långa åk.

Ingen bräda som dök upp innan jag åkte hem och förutom brädorna och våtdräkten så hade jag alla mina kläder packade i den. Så köpte ett par Dickie’s shorts och strumpor på Hawaii surf och kalsonger, tandborste och tandkräm på Leclerc.

På måndagen 15:e maj när jag varit hemma åtta dagar dök äntligen brädan upp. Levererades till jobbet och sedan fick Pernilla plocka upp den med bilen

Ställen jag åt (och drack) på

  • L’orchestra – goda tapas och vin
  • Little Asia – åt en Nasi Goreng men resten såg gott ut med
  • Le 6 – åt inget där men drack en öl. Solnedgång och havsutsikt men €9 för en stor öl
  • The Meltin’ Pot – goda hamburgare
  • La Derive – tog en öl och tapas men såg ut att ha andra goda tapas och grym placering i kvällssolen
  • Av. Maurice Martin hade massa glass och churrosstånd och det var precis vad jag åt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *