Atlantkänsla i Knäbäckshusen

En vecka sedan exakt sedan jag surfade Torö och nu är jag nere i Skåne. Prognosen för lördagen lovade ostliga vindar och 10-14 m/s som sedan skulle vrida snabbt till SV och sedan senare under natten mot NV. Jag tog det lugnt på morgonen men vid lunch åkte jag genom regnskurarna söderut. Hoppades på sydostliga vågor så första stoppet blev Vik där jag kollade in hamnen. Mycket mindre än jag förväntat mig och hamnen fungerade inte.

Prognosen var nedskruvad och det blåste nästan ingenting. Jag åkte istället till Knäbäckshusen som brukar vara en surfmagnet. Mötte ett par väg upp som sa att det redan börjat lägga sig så jag hoppade snabbt i. Tog på mig 3/2 med min 1 mm rash under och boots eftersom det hade varit kallt i vattnet dagen innan. Nu var det dock mycket varmare så jag borde ha struntat i 1 mm rashen och skippat bootsen för känslan.

Vågor utan en konsistent peak eftersom det är ett beachbreak men halvglassy vågor och en 8-10 personer ute. Till och med solen tittade fram och Knäbäckshusen kunde lika gärna varit en line-up i Portugal, Frankrike eller varför inte Spanien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *