Sommarsurf i Kåseberga

Ett par dagar sedan jag surfade på ostvindar och nu var det dags att surfa sydvästvindar. Prognosen sa att det skulle bli strax över 10 m/s SV mot V men att det skulle tillta under dagen. Jag packade bilen först på eftermiddagen och åkte de cirka 40 minuterna ned till Kåseberga. Innan jag åkte hade Falsterbo SV 10 och Skillinge SV 14 så jag förväntade mig att se schyssta vågor rulla in i hamnen.

Tyvärr imponerade inte storleken men vågorna vred in snyggt i hamnen. Borde ha plockat med mig Pernillas 7’5″ som ligger här i stugan för jag var i princip den enda som inte hade en minimal eller longboard. som tur var är 7S fishen lätt att ta vågor med så trots att vågorna var små och ”pushen” svag så fick en hel del korta åk.

Alltid kallt i vattnet vid Kåseberga. Jag körde 3/2 med 1 mm rashguard under men körde utan boots, något jag ångrade när jag kom i vattnet men klarade mig i alla fall i drygt en och en halv timma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *