Högervågor vid strandbad

Mush

Sydvästliga vindar och rapporten lovade över 10 m/s så jag styrde bilen söderut mot Kåseberga. En solig och skön dag vilket innebar att Kåseberga var knökat med folk som vill se Ales Stenar och äta stekt sillmacka. Jag blev hänvisad till parkeringen i början av Kåseberga men jag åkte ner till hamnen ändå för att surfchecka. Troligen var vinden mer västlig än sydväst eller bara för svag. Det gick dyningar ute till havs men de vred inte in i hamnen och framför Kåseberga fisk var det litet.

Jag tog en sillmacka och åkte sedan österut för att se om inte vågorna var bättre i österut där de borde komma mer rakt på. Aldrig surfat där innan men från snirklade jag mig ner på en grusväg och kom ner till pirerna. Vid fjärde piren bröt vågorna i relativt cleana högrar. Inte mer än midjehöga men mycket trevliga. Absolut ett spot att kolla in när jag kollar in Kåseberga – kanske cleanare vågor och framförallt lättare att parkera och komma ner i vattnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *