Långhelg i Peniche

Tribo Do Mar

För en tid sedan köpte jag en ny bräda, men jag hade inte fått möjlighet att prova den och det såg dåligt ut för kommande veckan med. Men det var en långhelg på gång i och med att 6:e juni är en ledig dag.

Började kolla runt för att se om jag kunde komma bort en långhelg inom Europa. Relativt billigt, direktresa, bra bolag som inte rånar en på brädfrakt var kraven. Biarritz var ett alternativ men hittade inga bra resor men däremot så hade TAP direktresa Köpenhamn-Lissabon med bra tider. Åka 06:30 på fredag och hem måndag 17:30. Perfekt eftersom jag i princip skulle få fyra surfdagar.

Bokade ca två veckor innan avresa och fick betala 4200,00 kr men när jag kollade två dagar innan avgång var priset 3200,00 kr så kanske jag kunde haft is i magen. Hittade inte hur jag bokade surfbräda med TAP men eftersom jag bara reste med boardbag och handbagage chansade jag och det gick bra, fick inte betala något så där sparade jag €45 per väg.

Det var en budgetresa så ville ha billigt boende. Bokade ett rum på Tribo Do Mar för €21 per natt. Hyrbil bokade jag via Holiday Autos, 450,00 kr vilket var riktigt billigt, men tyvärr missade jag att det inte var fria mil på just denna bilen. Det fanns liknande alternativ med fria mil för samma pris vilket var surt…

Upp 03:30 för att ta en taxi till Hyllie men å andra sidan var jag uppe i Consolação redan vid 12:00.

Jag lämnade mina grejer på rummet och åkte en bit norrut till Praia do Molhe Leste. Fick tipset att lämna in nyckeln i baren så jag gjorde det, inga problem. Meterhöga sköna vågor och riktgt gott att vara i vattnet. Efteråt så tackade jag för gästfriheten och åt lunch på strandrestaurangen. En fiskgratäng med potatismos för €6 och en kall öl, mums!

Tillbaka på eftermiddagen men denna gången la jag nycklarna under en handduk vilket kändes lite osäkert eftersom jag inte såg handduken. Nu var det lågvatten och inte lika trevligt som vid lunch men fortfarande riktigt kul.

Surf Lodge

På kvällen var jag sugen på att kolla in Surf Lodge Peniche så jag åkte in till Baleal och innan dess svängde jag in på surfaffären 58 surf för att köpa en brädstrumpa, 6″ och en badrock till Pernilla. På Surf Lodge Peniche så åt jag först en soppa och sen en hamburgare. Kollade också in takterrassen som var magisk, men jag var inte på clubhumör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *