En blåsig dag och en lite mindre blåsig

Chill på restaurangen på Riberia d’Ilhas

Lite större vågor igår men också rejält blåsigt. Tog ingen morgonsurf utan tog det lugnt och njöt av frukosten. Åkte till Ericeira och checkade in på mitt boende. Ligger 5 min med bil norr om Ericeira i San Laurenco. Ingen charm direkt, och även här ingen annan än jag på rummet. Blev en dag med väntan och utan surf då det blåste rejält hela dagen. Läste och hängde. Funderade på att hyra en skruttig ”MTB”. Gjorde det inte. Åt lunch på 7 Janelas och middag mitt emot på PRIM senare på kvällen efter ett tips jag hittade på Lapoint.

Dagen efter var det fortfarande ganska stort. Åkte till Foz do Lizandro strax söderut. En relativt clean vänster med två take offs. Synd bara att det var ganska mycket rutinerat folk ute. Sätt på nån halvdistans men fick inte så mycket. Sett ett tips på Lapoints hemsida om açaí bowl på ett ställe på stranden så tog det till mellanmål.

Körde en sväng men bestämde mig för att åka tillbaka för lunch. En väldigt tvär vänstersväng om man kommer söderifrån och i min iver att svänga snabbt svängde jag för tidigt in på en privat väg. Fastnade men baken på bilen ute i vägbanan. Inget bra ställe och det blev värre bär jag fick motorstopp mitt ute på vägen innan jag kom iväg. Hade inte varit bra om en snabb portugisisk lastbil kommit då. Harpuls.

Åkte till Ribeira d’Ilhas på eftermiddagen och hoppade i men fick i princip inget. Tokmycket folk ute. Ericeira har blivit för stort/populärt och det märks i vågorna.

Tog det lugnt på strandrestaurangen och kollade lite surf från trappan upp till berget. På kvällen åt jag en sushi på Uni sushi. Ok, men inte mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *