Ett strömt Sandhammaren

Blåstvarning på TV-vädret men jag trodde inte att det var sydvästliga vindar, men det var det. Trevligt så jag styrde bilen söderut mot Kåseberga. Väl där stannade jag till i hamnen och kolla på de 4-5 longboardarna som frösökte få vågor utan någon större lycka. Verkade inte som vågorna vred in ordentligt.

Åkte en bit västerut till Löderups strandbad och där var det tvärtom ett jäkla bröt med något som verkade vara en tuff utpaddling. Sprang på två surfare (sorry glömde era namn) som redan varit i men som ville testa något nytt. Första stopp att kolla var Mälarhusen. Extremt fina högerlinjer och vindstilla men tyvärr endast knähögt. Blåser det en 16 m/s SV någon gång ska jag åka hit med en stor bräda.

Nästa stopp blev Sandhammaren som är lite mer exponerad för SV. Där var vågorna större så jag och Erik som mötte upp i Mälarhusen hoppade i, jag med min 7’5″ och Erik på min 7S fish. Ok storlek på vågorna men den värsta strömmen jag varit med om, vi drev säkert 300 meter på 5 minuter. Vi hoppade i och gick tillbaka tre gånger innan vi gav upp – jag fick väl ett par korta åkturer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *