Sommarsurf vid Furubodas flytbrygga

Återigen lovar DMI vågor utan att det skulle blåsa så mycket. Sydliga dyningar letar sig norrut längs kusten och vrider nog inte in förrän här uppe strax söder om Åhus. Gropahålet är inte långt borta, men det är ännu närmre till Furubodas flytbrygga, bara en 200-300 meters promenad norrut längs stranden.

Vet inte varför det är större där egentligen. Kanske bildas det en sandbank vid bryggan eller så är det bryggan i sig som bromsar upp vågorna och gör dem större? Idag fick jag även för mig att sjögräset ”fastnar” i vattnet strax söder om flytbryggan och bromsar upp vågorna så att de växer i storlek.

Nere vid stranden var det kanske 40-50 cm och inga direkta setvågor, men borta vid flytbryggan var setvågorna runt metern eller kanske snäppet högre. Redan på håll ser man hur det bryter strax utanför bryggan och de slår i bryggans yttre del. Surfade någon timma och det kändes verkligen underbart. Vindstilla, uppehåll, varmt både i luften och vattnet (skulle haft shorts samt min långärmade rashguard istället för min 3/2).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *