Höstens första officiella surf

De bra prognoserna kommer en efter en. Knappt hade vågorna lagt sig från augustis surf förrän prognosen visade surf under flera dagar igen. Nu skulle de bli surf måndag, tisdag och onsdag och säkert torsdag morgon med. Måndag kom jag inte iväg men tisdagen kunde jag sticka ut redan vid 17.00 och vara på Torö vid 18.00. Nu märks det verkligen att solen går ned snabbt, ska man få surf på en vardagskväll måste man i princip sluta tidigare från jobbet.

På Torö var det bilar som alltid men Allmänningen var verkligen inte mycket att hurra för. Inte så stort vilket gjorde att det bröt nästan som ett shore-break. Såg på håll att det var ett gäng mellan Udden och Allmänningen så jag hoppad i bilen och åkte mot Udden. halvvägs stod det 5-6 bilar parkerade men jag åkte hela vägen upp till Udden.

Inte så stort men här fick i alla fall vågorna en riktning. Stack ut där två SUP:are surfade, 100 meter om Udden ned mot Allmänningen. Satt kanske inte mer än 150-200 meter från den övriga klungan. Försökte se om någon fick något men det jag såg övertygade mig inte om att ta mig till klungan. Det lilla som kom min väg fick jag i alla fall njuta av ostört i solen vilket är värt en hel del.

På parkeringen visade det sig att en av SUP:arna var en engelsman som bott i sin ombyggda buss i sex år(!). Han räknade själv Portugal som sitt hem men hade bland annat ströjobbat i Sverige under sommaren. Annars kitade, SUP:ade och surfade han, så mycket han kunde som det verkade. Nice!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *