Blöta stenar är hala

Alla surfen enligt Dawn patrol

Onsdag var min sista dag som konsult på IKEA. Jag ville direkt ha något att göra och kollade länge på prognosen för västra Jylland – Klitmøller, Norra Vorupør etc men det såg inget vidare ut.

Istället packade jag bilen med campingutrustning och åkte till Österlen. Torsdagen var en underbar dag på alla sätt, soligt och ingen blåst, men tyvärr bara knähöga vågor utan kraft. När jag kom ner till stranden höll precis ett danskt filmteam på att plocka ihop – en scen från ”västra Afrika” hade just spelats in 😀 Hoppade i med min The Hermit men fick ingenting.

Campingen lockade inte så mycket ändå så jag åkte till stugan för att sova. Dagen efter såg det ut att blåsa mera men inte förrän på eftermiddagen så jag började med en MTB sväng på Backaleden och en lunch på Grisen och Draken.

När jag sedan tog en kaffe på Äpplets hus ringde Hanna. För ett par timmar sedan hade det varit platt på stranden jag var på igår. Jag åkte och kollade och nu var det vågor men såklart ett osorterat beach break. Åkte norrut och mötte Hanna i en hamn där vågorna bröt som midjehöga högrar istället.

Insåg efteråt att paddlingen ut var väldigt enkel – men när jag kom tänkte jag att jag skulle hoppa i från stenarna. Men det gick sig inte bättre än att jag halkade på stenarna och slog i högra knät så in i h*lvete. Ont gjorde det men det var ju bara att surfa på.

Dagen efter var jag rejält stel på morgonen men det blev bättre under dagen och nu idag söndag är det bättre även fast jag känner av det.

Antal vågor15
Distans644 meter
Tid2 timmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *